Hot
Savon Rautatie - Kouvola-Kuopio 1889-2014

Savon Rautatie - Kouvola-Kuopio 1889-2014

Price (excl. tax)
€ 36,36
Kirjat alv (10%)
€ 3,64
Price (incl. tax)
€ 40,00

Tarunhohtoinen Savon rautatie valmistui vuonna 1889 yhdistämään Mikkelin ja Kuopion kasvavat kaupungit rataverkkoon ja tarjoamaan yhteyden Pietarista ja Viipurista Savon sydänmaille sekä idän maakunnista pääkaupunkiin. Uusi kulkumuoto loi ennen kokemattoman ulottuvuuden ihmisten ja tavaroiden liikkumiselle, synnyttäen vireää elämää niin kehittyviin kaupunkeihin kuin syrjäisiin maalaiskyliin.  

SKU:
k-savonrt
ISBN:
978-952-93-4218

Savon rautatie Kouvolasta Kuopioon avattiin liikenteelle lokakuussa 1889. Se oli pitkään vain vaatimaton rataverkon sivupolku harvaan asuttuun Savonmaahan. Aikansa lehtimiehet ihastelivat kuitenkin järvien ja vuorten reunamia kaarrellen radan maisemia.

Sotien jälkeen Savon radan merkitys kasvoi uusiin mittoihin. Pienimmilläkin asemilla valvottiin vilkasta liikennettä yötä päivää. 1960-luvulla Kouvolan-Pieksämäen osuudesta tuli maailman pisin kauko-ohjattu ja suojastettu rataosa.

Kehitys ei pysähtynyt siihenkään. Savon radalla on hohdokas, edelleen näkyvä, moniulotteinen historia, ja junat kulkevat tulevaisuudessakin.

Rautatie ei ole pelkästään ratapenkka, pölkyt ja kiskot. Ei se ole myöskään vain junia, jotka sitä pitkin kulkevat. Kummankin lisäksi tarvitaan iso määrä erillaisia ammatti-ihmisiä ja monenlaista tekniikkaa. Sekä tietysti kuljetettavia matkustajia ja tavaraa. Ja ympäröivä yhteiskunta.

 

Tuotteen tiedot

Kirjoittaja
Petri P. Pentikäinen
Kustantaja
Petrin viestintä
Paino
Joutsen Median painotalo, Oulu 2014
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00