Viipurin raitiotiet

Viipurin raitiotiet

Price (excl. tax)
€ 34,55
Kirjat alv (10%)
€ 3,45
Price (incl. tax)
€ 38,00

Odotettu tietoteos kertoo kaiken Viipurin raitioteistä. Kirjassa käydään läpi koko historia raitioliikenteen alkamisesta 1912 aina sen päättymiseen Neuvosto-Viipurissa 1957. Kirjassa on erittäin runsas kuvitus, mukana on paljon aiemmin julkaisematonta materiaalia.

Manufacturer:
Kustantaja Laaksonen
SKU:
k-viiprait
ISBN:
978-952-5805-52

 

Pohjoismaiden raitioteistä tunnetaan Viipurin raitiotiet huonoimmin. Myös itse kaupungin historia on monille vieras. Viipurin ja Karjalan historia on täynnä dramatiikkaa, sillä alueella on käyty vuosisatojen aikana lukuisia sotia.

Vanha Viipuri oli tärkeä kauppapaikka. Saimaan kanavan ja rautatien valmistuminen tekivät Viipurista merkittävän puutavaran vientisataman.

Elettiin vuotta 1912, kun ensimmäinen raitiotielinja tässä suomen-, ruotsin- ja venäjänkielisessä kaupungissa avattiin yleiselle liikenteelle. Vuoden loppuun mennessä oli jo kolme linjaa valmiina. Raitiotiet joutuivat kohtaamaan samat dramaattiset tapahtumat kuin koko Suomi kansalaissodan, talvisodan ja jatkosodan aikana sekä viimeinen valloittajien liittäessä Viipurin ja Karjalan neuvostoliittoon.

Per Rickheden on jäljittänyt Viipurin raitioteiden historiatietoja ja kuvia yli 50 vuotta. Toisen maailmansodan jälkeisen historian kuvaus lakkautukseen 1957 asti perustuu tietoihin, jotka aiemmin ovat olleet ulkomaisten tutkijoiden tavoittamattomissa.

Muutama kappale on myös ruotsiksi, tiedustele erikseen.

Tekijät

Koonnut
Per Rickheden

Tekniset tiedot

Kustantaja
Kustantaja Laaksonen
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00