Hot
Junakirja

Junakirja

Price (excl. tax)
€ 17,27
Kirjat alv (10%)
€ 1,73
Price (incl. tax)
€ 19,00

Tietoteos kaikille junista kiinnostuneille. Tässä kirjassa esitellään valokuvin ja tietoa sisältävin tekstein tuttuja ja vähän tuntemattomiakin Suomen radoilla liikennöiviä ja liikennöineitä vetureita, moottorijunia ja muutakin kalustoa. Kirjan on koonnut Sakari K Salo, kokenut valokuvaaja ja rautatiemaailman tuntija.

Manufacturer:
Kustantaja Laaksonen
SKU:
k-junak
ISBN:
978-952-5805-30

Rautateiden alkuajoista asti veturit ja junat ovat kiehtoneet erityisesti poikia ja miehiä. Nykyään aihe tuntuu kiinnostavan myös tyttöjä, eikä ihme, onhan Suomessakin jo lukuisia naisveturinkuljettajia. Tässä kirjassa esitellään lyhyin otannoin rautateidemme vetokaluston kehitystä kuvin ja jonkin verran myös perustiedoin.

Ensimmäinen "oikea" veturi liikkui Englannissa 1800-luvun alussa. Suomessa junien kulku alkoi virallisesti 17.3.1862 Helsingin ja Hämeenlinnan välillä.

Erillaiset veturit erotetaan toisistaan sarjamerkinnöillä. Kahdeksan ensimmäistä veruriamme eivät saaneet aluksi numeroita eivätkä sarjamerkintää, vaan nimet Alutar, Lemminkäinen, Ilmarinen, Suomi, Voima, Pohja, Pilvi ja Tuuli.

 

Tekijät

Tekijä
Sakari K. Salo

Tekniset tiedot

Kustantaja
Kustantaja Laaksonen
Paino
Kariston Kirjapaino Oy, Hämeenlinna 2012.
Koko
56 sivua, yli 70 valokuvaa.
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00