Yhteisellä matkalla. VR 150 vuotta

Yhteisellä matkalla. VR 150 vuotta

Price (excl. tax)
€ 44,55
Kirjat alv (10%)
€ 4,45
Price (incl. tax)
€ 49,00

Kirja kuljettaa lukijansa suuriruhtinaskunnan kuohuvista pioneeriajoista 2000-luvun taloudellisesti haastaviin kasvun vuosiin. Zetterberg kertoo rataverkon nopeasta laajenemisesta radanrakennuksen alkuvuosikymmeninä, junaliikenteen kilpailusta linja-autojen kanssa, sotavuosien moninaisista kuljetustehtävistä, ratojen sähköistämisestä, matkustaja- ja tavaraliikenteen kasvusta, VR:n yhtiöittämisestä 1990-luvulla sekä poliittisista kuvioista suurten päätösten takana.

Manufacturer:
WSOY
SKU:
k-yhtmat150
ISBN:
978-951-0-34742

Jo Suomen kansallisfilosofi J.V. Snellman tähdensi, että rautatie on välttämätön jokaiselle maalle, joka haluaa pysyä mukana sivistyksen kehityksessä. Uusi kulkuväline muutti harvaan asutun maan asukkaiden käsityksiä ajasta ja välimatkoista. Suomen itsenäistymiseen mennessä Valtion rautateistä oli jo muodostunut maan taloutta, sosiaalista rakennetta ja kulttuuria muokkaava palvelulaitos.

Itsenäisyyden aikoina höyryveturit vaihtuivat ensin dieselvetureihin ja sitten sähkövetureihin. Matkustajien ja tavaran määrä rautateillä kasvoi läpi vuosikymmenten. Tämän päivän VR konserni on ympäristöystävällinen, uudistuva ja monipuolinen kuljetusyhtiö ja yhä tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa.

Yhteisellä matkalla on kiehtova läpileikkaus VR:n värikkäästä historiasta suuriruhtinaskunnan ajoista aina näihin päiviin asti.

 

Tekijät

Kirjoittaja
Seppo Zetterberg
Toimitus
vastaava toimittaja Anssi Mäkinen, kuvatoimittaja Veikko Kallio, graafinen suunnittelu ja taitto Heikki Kalliomaa

Tekniset tiedot

Kustantaja
WSOY
Koko
544 sivua
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00