Junalautat

Junalautat

Price (excl. tax)
€ 34,55
Kirjat alv (10%)
€ 3,45
Price (incl. tax)
€ 38,00

Junalautat-kirja on runsaasti kuvitettu tietoteos, joka perehdyttää lukijan junalauttaliikenteeseen, Suomen junalauttasatamiin ja Suomeen liikennöineisiin junalauttoihin. Enimmillään Suomessa on liikennöinyt samanaikaisesti viisi junalauttaa. Kirjassa esitellään myös Itämeren alueen junalauttaliikenteen yleiskehitys ja kerrotaan junalauttaliikenteestä maailmanlaajuisesti.

Manufacturer:
Kustantaja Laaksonen
SKU:
k-junalut
ISBN:
978-952-5805-15

Junalautalla ymmärretään kiinteillä raiteilla varustettua laivaa, joka on tarkoitettu rautatievaunujen kuljetukseen niin, että vaunut voidaan siirtää kiskoja pitkin laivaan ja laivasta.

Junalautat olivat erityisesti 1900-luvun ilmiö. Toki ensimmäinen junalautta aloitti liikennöinnin jo 1850, mutta varsinaisesti ne yleistyivät 1900-luvun alkaessa. Toisaalta vuosisadanlopun lähestyessä ne vähenivät mm. uusien silta- ja tunneliyhteyksien takia. Toki vielä 1900-2000-lukujen taitteessakin on eri puolilla maailmaa avattu uusia, pitkämatkaisia junalauttareittejä. Suomessa varsinainen junalauttaliikenne alkoi vasta 1967. Aikaisemmat vaunukuljetukset olivat tapahtuneet proomuilla tai olleet vain yksittäisten vaunujen tai raitiovaunujen kuljetuksia lautoilla. Euroopassa lukuisilla reiteillä lautoilla on kuljetettu tavaravaunjen ohella myös matkustajavaunuja.

Markku Nummelin on seurannut tiiviisti junalauttaliikennettä koko ikänsä. Sittemmin hän on ollut ammatillisesti mukana mm. junalauttasillakkeiden suunnittelussa Hangossa ja Turussa sekä kansainvälisen rautatieliikenteen kehittämisessä.

Tekijät

Kirjoittaja
Markku Nummelin

Tekniset tiedot

Kustantaja
Kustantaja Laaksonen
Koko
Noin 200 valokuvaa, postikorttia, karttaa, esitettä, matkalippua, sidottu koviin kansiin, 136 sivua
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00