Hot
Rantarata
Rantarata

Rantarata

Price (excl. tax)
€ 40,91
Kirjat alv (10%)
€ 4,09
Price (incl. tax)
€ 45,00

Helsingin ja Turun välinen Rantarata on tunnetuimpia suomalaisia rautateitä. Sen historia on pitkä ja mielenkiintoinen. Oman lisänsä siihen antaa Porkkalan vuokra-aika, jolloin radan käyttö oli hyvin poikkeuksellista. Markku Nummelin käy kirjassaan tunnollisesti läpi jokaisen liikennepaikan unohtamatta radan rakennetta, siltoja, tunneleita, liikennettä, junakalustoa, aikatauluja, asemia...

Manufacturer:
Kustantaja Laaksonen
SKU:
k-rantart
ISBN:
978-952-99685-8

Rantarata on yhdistänyt jo toistasataa vuotta toisiinsa Turun talousalueen, Salon seudun, Länsi-Uudenmaan ja Helsingin. Tässä kirjassa esitellään niin radan ja sen tekniikan kuin liikenteen ja asema-alueidenkin kehitystä. Kuva-aineisto on teoksessa keskeistä.

Helsingin, Karjaan ja Turun asemat ovat paljon rantarataa vanhempia. Näiden liikennepaikkojen kehitystä on tarkasteltu vain siltä osin kuin tapahtumat ja toimenpiteet liittyvät selvästi rantarataan. Turun Linnansatamaan vievää satamarataa on käsitelty seikkaperäisesti, koska se on ollut ja on edelleen oleellinen osa kansainvälistä Helsinki-Turku-Tukholma-yhteyttä. 

Tekijät

Tekijä
Markku Nummelin

Tekniset tiedot

Kustantaja
Kustantaja Laaksonen
Koko
Sidottu, kovat kannet, 184 sivua
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00