Hot
Resiinaretken lahjakortti
Resiinaretken lahjakortti

Resiinaretken lahjakortti

Price
€ 10,00
Unit Price
€ 10,00/Hlö
Resiinaretken lahjakortti Jokioisten Museorautatielle. Lahjakortti on voimassa vuoden 2024 loppuun asti. Valitse kappalemäärään kuinka monelle henkilölle lahjakortti kirjoitetaan. Minimissään resiinointiin tarvitaan kaksi henkilöä.
Manufacturer:
Museorautatieyhdistys ry
SKU:
mry-rr

Available Options

Vuokrauksen kesto *

Resiinan kyydissä voit matkustaa omaan tahtiin, nauttia kauniista maalaismaisemista ja pysähtyä matkalla vaikka Santavaihteen nuotiopaikalle paistamaan makkaraa.

Vuokrattavat resiinat ovat kahden hengen pumppuresiinoita, joissa kahden pumppaajan lisäksi voi matkustaa kaksi matkustajaa. Resiinoita on yhteensä neljä kappaletta, joten voit lähteä matkaan myös ystävien kanssa! Myös isompaa puista pumppuresiinaa vuokrataan tarvittaessa suuremmille ryhmille.

Pumppuresiinoissa sekä pumppaajat, että matkustajat seisovat. Pumppaajat pitävät kiinni pumpun kahvoista ja matkustajat keskellä olevasta pyöreästä kahvasta. Toinen pumppaajista huolehtii myös jarruttamisesta resiinan kannella olevalla jarrupolkimella. Pumppukahvojen ja kädensijojen korkeuden takia resiina ei suositella aivan perheen pienimmille, mutta kouluikäiset pystyvät jo aikuisen ohjauksessa ja avustuksella käyttämään resiinaa.

Minkiön asemalta resiinalla voi pumpata kevyempi reissu Jokioisten suuntaan, jolloin heti matkan aluksi on suomen vanhimman rautatiekäytössä olevan rautatiesillan eli Jänhijoen sillan ylitys. Jokioisten asemalle matkaa on 6 km ja matkalla voi pysähtyä joko piknikille metsän varteen tai yhdelle radan seisakkeista. Jokioisten asemalla on puucee.

Toinen mahdollisuus on pumpata Humppilan suuntaan, jolloin vastassa ovat radan kovimmat ylämäet. Toisaalta takaisin tullessa vauhtia antavat hyvät alamäet!

Matkan puolivälissä on entisen Santavaihteen kohdalla grillipaikka, jossa voi vaikka paistaa makkarat, pihvit, mehevät kasvikset tai muut grilliherkut kunhan metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Puut makkaranpaistoa varten kannattaa pyytää mukaan Minkiöltä.

Santavaihteen jälkeen on vuorossa radan jyrkin mäki Huhdin mäki, jonka jälkeen on suoraa rataa Humppilan asemalle. Humppilassa asemalla on vanha halkokatos, jossa on hyvä pitää suojaa sateisena päivänä eväitä syödessä ja jos ilma on aurinkoinen voi eväät nauttia vaikka aseman penkeillä istuen. Aivan Humppilan aseman läheisyydessä Turku-Toijala radan toisella puolen on Humppilan uimapaikka Koiviston Lammi hiekkarantoineen ja hyppytorneineen. Resiinaretken lomassa voi siis jopa pulahtaa uimaan!

Koko päivän ja 1-3 tunnin resiinavuokrauksien lisäksi voi resiinan vuokrata myös laavulla yöpymistä varten. Hinta on tällöin 25 € / hlö: - lähtö Minkiöltä klo 17:30-18:00 ja resiinoiden palautus seuraavana aamuna klo 11:00 mennessä.

Jussi Tepponen

Todella hieno ja unohtumaton kokemus matkustaa resiinalla läpi kauniin hämäläismaiseman. Välillä voi pysähtyä laavulla tai jopa käydä Humppilan uimalammella uimassa ja hyppimässä veteen!
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00