Valvottua liikennettä - DDR:n kulkuneuvoja

Valvottua liikennettä - DDR:n kulkuneuvoja

Hinta (ei ALV)
€ 34,55
Kirjat alv (10%)
€ 3,45
Hinta (sis. ALV)
€ 38,00

Kirja vie lukijan ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Itä-Saksassa teillä kulkivat Trabantit, Wartburgit, IFA:t ja Ikarukset. Rautateillä liikkuivat vielä monin paikoin höyryveturit. Mukana on myös DDR:n lentoliikenne, vesiliikenne ja kaupunkiraideliikenne. Liikenteen ja kulkuvälineiden kehitys on sidottu kirjassa DDR:n poliittiseen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen. Oleellinen osa on kirjan mukana tuleva elävää kuvaa DDR:stä sisältävä DVD.

SKU:
k-ddrkulkun
ISBN:
978-952-5805-68

DDR on vähitellen vaipumassa unholaan. Nuorten keskuudessä Itä-Saksasta tunnetaan lähinnä vain Berliinin muuri ja kertomukset Stasista, valtioturvallisuuden ministeriöstä. Liikenteestä on jäänyt elämään jalankulkijoiden liikennevalojen hattupäinen mies, joka esiintyy usein Berliinin nykyajan matkamuistoissakin.

DDr oli salaperäinen ja sulkeutunut. Kansalaiset elivät valvotussa vapaudessa; ihmisinä he olivat kuitenkin useimmiten ystävällisiä, jopa sympaattisia. Yhteiskuntarakenne oli siellä sangen erikoinen: yhdistelmä sosialismia ja saksalaista täsmällisyyttä. Maa pyrki maailman johtavien teollisuusvaltioiden joukkoon avainsanojen ollessa kemianteollisuus ja muovit. Myös liikenne kehittyi omanlaisekseen. Suurimpana syynä siihen oli energiapula, joka pakotti vähitellen kaikki yli 50 km:n kuljetukset raiteille. Liioittelematta voi todeta, että 1980-luvun lopulla liikennerakenne oli kuin 1950-luvun Suomessa. 

 

 

Tuotteen tiedot

Tekijä
Markku Nummelin
Koko
Sidottu koviin kansiin 136 sivua
Vain sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Hinta
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Hinta
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Hinta
€ 20,00