Älä jätä minua

Älä jätä minua

Hinta (ei ALV)
€ 16,36
Kirjat alv (10%)
€ 1,64
Hinta (sis. ALV)
€ 18,00

Anna Tiitan kirja Älä jätä minua on fiktiivinen kertomus radanrakentajista ja heidän lapsistaan. Se kertoo Ellistä ja Vännistä ja valottaa välähdyksinä kolmen sukupolven tarinaa.

SKU:
k-äläjätä

Perheet joutuivat vaihtamaan asuinpaikkaa sitä mukaa, kun rataosuudet valmistuivat eikä vastaanotto uudessa paikassa ollut aina mukava. Lapsia kiusattiin koulussa ja vierailta murrealueilta muuttaneita pilkattiin. Aikuiset saivat kuulla olevansa maattomia, kiertolaisia eikä ystävystyminen paikkakuntalaisten kanssa ollut helppoa.

Radanrakentajat asuivat siirrettävissä parakeissa. Pysyvää kotia ei ollut ja lapset oppivat nopeasti, että oli parempi olla kiintymättä mihinkään, silloin lähteminen sattui vähemmän. Tunne siitä, ettei ollut mistään kotoisin, teki lasten elämästä yksinäistä ja vaikutti myös heidän nuoruutensa. Rakastua ei uskaltanut ja menettämisen pelko vaikeutti ihmissuhteiden muodostumista vielä aikuisena. 

Kaikesta huolimatta suurin osa lapsista selviytyi, Elli ja Vänni sukusuhteidensa ansiosta, mutta osa vain sen vuoksi, että oli pakko.

  • Kirjoittaja Anna Tiitta
  • Kustantaja Books on Demand
  • 217 sivua
  • Koko 215 x 135
Kirjoittaja
Anna Tiitta
Vain sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat arvostella tuotteita.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Hinta
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Hinta
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Hinta
€ 20,00