Ajolangat laulaa

Ajolangat laulaa

Price (excl. tax)
€ 40,91
Kirjat alv (10%)
€ 4,09
Price (incl. tax)
€ 45,00

Simo Toikkanen on nuoren polven junaharrastaja ja taitava valokuvaaja, joka on onnistunut vangitsemaan valokuviinsa nautittavia ja tunnelmallisia 2000-luvun juna- sekä radanvarsinäkymiä. Tässä kirjassa katsotaan valokuvaajan silmin radan ja junien kauneutta.

Manufacturer:
Kustantaja Laaksonen
SKU:
k-ajolaul
ISBN:
978-952-5805-13

Kirja ei pyri olemaan kattava katsaus 2000-luvun rautatieliikenteeseen, mutta toivottavasti se antaa edes pintaraapaisun siitä. On totta, että liikenne on jonkin verran yksitoikkoistunut, mutta junat ovat silti monipuolisia. Pelkkiä vetureita ei tule katsoa, vaan myös erilaisia junakokoonpanoja.

Tavaraliikenteessä merkittävää on se, että vaunukuormaliikenteestä on siirrytty aika pitkälti kokojunaliikenteeseen. Öljyjunia, kemianteollisuuden kemikaalikuljetuksia, paperijunia, rekkajunia jne. Paperi- ja puunjalostusteollisuuden raakapuujunat ovat olleet merkittävä osa tavaraliikennettä erityisesti vähäliikenteisillä radoilla. Tämä on kuitenkin vähenemään päin teollisuuden rakennemuutoksen myötä.

Tämä kirja syntyi koska Simo Toikkanen halusi esitellä suomalaista nykypäivän rautatieliikennettä. Suurin osa viime aikoina ilmestyneistä kirjoista on esitellyt pääasiassa rautatiehistoriaa. Myös nykypäivää tulee tallentaa, sillä se on huomisen historiaa.

 

 

Tekijät

Kirjoittaja
Simo Toikkanen

Tekniset tiedot

Koko
Noin 200 valokuvaa, sidottu koviin kansiin, 192 sivua
Only logged in users can make a review, please login.
 
Powered by Phoca Cart

Uutta

Uusia tuotteita Museorautatien kaupassa. Klikkaa kuvaa tarkempaa tarkastelua varten!

Resiina 2024, No 1

Price
€ 6,50

Resiina 2023, No 4

Price
€ 5,00
Junamatkan lahjakortti

Junamatkan lahjakortti

Price
€ 20,00